muziek en communicatie

Muziek communiceert in allerlei toepassingen. Bekijk bijvoorbeeld een zelfde stukje film zonder de muziek en de beleving kan totaal anders zijn. Steeds meer onderzoeken tonen aan hoe belangrijk muziek kan zijn in het herstellen na een operatie, baby’s waarbij hun hard slag daalt. Niet voor niets ervaren velen de kracht van muziek bij meditatie.

Muziek en ons brein

Wat gebeurt er eigenlijk in uw hersenen als u naar muziek luistert? En voelt u ook emotie als u naar muziek luistert? De meeste mensen voelen dit. Het mooie is dat als u luistert naar muziek en u voelt er ook een emotie bij, dan bent u snel geneigd om mee te bewegen. Dit komt omdat muziek,  in ons brein heel dicht ligt bij ons motorisch centrum. Erik Schreder heeft legt dit uitstekend uit in zijn boek Singing in the brain.

Muziek kan geluk losmaken in ons zelf. Deense onderzoekers hebben zelfs geconcludeerd dat 25 tot 60 minuten muziek luisteren voor het slapen gaan, bijdraagt aan een betere slaapkwaliteit.

Luisteren naar muziek tijdens het sporten heeft een effect om de training langer vol te houden. Ook na het sporten voelt men zich beter.

Geluid en muziek bestaan uit trillingen, hoe hoger het aantal trillingen per seconde, hoe hoger de toon. De eenheid hiervoor is de Hertz, afgekort Hz. De betekenis van muziek is fundamenteel veel groter dan alleen woorden.  Ons brein en de cellen in ons lichaam zijn gevoelig voor het herkennen van patronen (in klank en trillingen) en daardoor geeft muziek een veel diepere betekenis aan communicatievormen.  Musici weten al eeuwen dat muziek “de taal van het hart” is. Hoe krachtig is het als een film ons in de kern raken.

Volgens onderzoeker en musicus Ananda Bosman hadden Egyptische instrumenten uit de Archaïsche periode een stemtoon van 432 Hz tegenwoordig is het 440 hz. Muziek in 432 Hz ligt volgens de meerderheid van de muziekliefhebbers prettiger in het gehoor, is zachter, mooier en helderder dan muziek in 440 Hz. Vanuit Playanote hebben we dit getest, alleen ervaren we zelf niet de impact tussen een stemming van 423 of 440 hz

Luister naar muziek wordt men vrolijk van en heeft een effect op je emotioneel evenwicht.  Het heeft een effect op je brein en emotionele staat en binnenkort plaatsen wij onze eerste muzikale meditatieve reis op deze site en uiteraard horen wij graag uw feedback.

Muziek,  communicatie en toepassingen

Wij ontwikkelen maatwerk muziek om bijvoorbeeld uw video boodschap qua communicatie te versterken. Uiteraard is video een van de toepassingen, maar ook kan dit van toepassing zijn bij computer spellen, reclame, presentaties, attracties en zo kunnen we nog even doorgaan. Muziek ontwikkelen voor voorstellingen, waarbij soms het thema nummer de rode draad kan zijn die telkens terug komt in diverse vormen in deze voorstellen.  Zo blijft men verbonden, maakt men koppeling met deze voorstellen en telkens als men dit theme hoort denk men weer aan deze voorstelling en de eventuele boodschap wat hierin verwerkt is.

 

De ontwikkelaars achter muziek en communicatie

Tony Kam

Instrumenten  : Gitaar akoestisch & elektrisch
Studio : Schrijver, Arrangeur, Producer
Achtergrond muziek :
Professioneel actief sinds :

 

Pascal Schardijn

Instrumenten : Piano/toetsen/zang
Studio : Producer, Schrijver, Arrangeur, Sound/Audio engineer
Achtergrond muziek : Jazz, pop, klassiek, rock/ symphonisch, wereld muziek
Professioneel actief sinds : 1998
Meer op LinkedIn : https://nl.linkedin.com/in/pascal-schardijn-1314627


Voorbeelden (binnekort volgen er meer):

Tony Kam Muziekbeleving

Muziek & sound effect bij online games

Muziek bij een bedrijfspresentatie

Muziek bij trailers

Muziek bij een bedrijfspresentatie