De aandacht zal dit jaar liggen op audio en video producties

Sinds 2020 is de energie, ziel & passie van muziek verdwenen uit het straatbeeld, theaters etc..
en ligt de creatieve sector voor talloze uitdagingen & vragen in 2021.

Muziek vrienden en kennissen die vooral afhankelijk zijn van hun uitvoeringen staan voor grote uitdagingen.
Evenals jonge musici die zich willen ontdekken, samenwerken, leren in de muziek & creatieve sector
hebben op dit moment weinig tot geen ruimte.

Je kunt natuurlijk altijd studeren, alleen vind de wedstrijd niet plaats voor live musici. Gezien playanote.nl een bedrijfsonderdeel is van wat ik doe als programmeur (bij utilewebsites.nl), wat een aanvulling kan zijn voor bijvoorbeeld applicaties&sounds, html5 games&sounds , online presentaties etc... is de impact vanuit economische zin niet groot. Als creatieveling (musici, producer/technicus) ben ik niet meer zoals +/- 20 jaar geleden voor 40-50% qua inkomen afhankelijk uit werk als uitvoerend freelance musici. Voor musici die hier wel afhankelijk van zijn was de markt al niet meer wat het jaren geleden was ver voor 2020 en nu is er helemaal geen (live) markt meer.

Toch zal creativiteit, muziek nooit verdwijnen en biedt het troost, "genezing", vreugde en verbinding juist die dingen die we als mens nodig hebben en in deze onmenselijke tijden wordt dit verlangen alleen maar groter.

Om niet te veel in je hoofd vast te komen zitten in het narratief, dacht ik we moeten; doen, dingen blijven maken en delen. Dus de momenten die we hebben ben ik met een groep creatievelingen steeds meer gaan doen met video (+ vfx, green screen) en audio producties en vanuit deze kring verschijnen er zo nu en dan weer nieuwe samenwerkingen/producties. Gezien video nog een redelijk nieuw terrein was in 2020 om dit totaal zelf te doen (camera, opnemen, editten) is er ook een hele wereld te ontdekken voor mij.

Het leuke is dat ik ook nieuwe mensen ontmoet, nieuwe vragen krijg waar weer inspirerende creaties uit voortkomen. Wanneer het einddoel youtube of andere platformen zijn, dan is er in ieder geval een wedstrijd die gespeeld dient te worden en hebben de inspanningen nut (studeren, live spelen, bedenken etc…).

Daarnaast ontvangen we ook leuke positieve feedback, dat mensen het waarderen wanneer we een nieuwe creatie delen. Voor eenieder raakt bijvoorbeeld een muziekvideo iets in zijn ziel, want muziek communiceert anders met onze hersenen, het kan andere herinneringen en gevoelens op roepen, het lijkt wel een specialere weg te nemen in onze geheugen.

Laten we blijven verbinden en creëren, let's free our self from fear and become creators…

Pascal

 • Vintage videos from the archive

  Sinds 2020 is de energie, ziel & passie van muziek verdwenen uit het straatbeeld, theaters etc..en ligt de creatieve sector voor talloze uitdagingen & vragen in 2021. Muziek vrienden en...

  more
 • Music Production and Creative Collaborations

  Sinds 2020 is de energie, ziel & passie van muziek verdwenen uit het straatbeeld, theaters etc..en ligt de creatieve sector voor talloze uitdagingen & vragen in 2021. Muziek vrienden en...

  more
 • Imagine

  Sinds 2020 is de energie, ziel & passie van muziek verdwenen uit het straatbeeld, theaters etc..en ligt de creatieve sector voor talloze uitdagingen & vragen in 2021. Muziek vrienden en...

  more
 • Project Quotes

  Sinds 2020 is de energie, ziel & passie van muziek verdwenen uit het straatbeeld, theaters etc..en ligt de creatieve sector voor talloze uitdagingen & vragen in 2021. Muziek vrienden en...

  more
 • Q10

  Sinds 2020 is de energie, ziel & passie van muziek verdwenen uit het straatbeeld, theaters etc..en ligt de creatieve sector voor talloze uitdagingen & vragen in 2021. Muziek vrienden en...

  more
 • muziek en communicatie

  Sinds 2020 is de energie, ziel & passie van muziek verdwenen uit het straatbeeld, theaters etc..en ligt de creatieve sector voor talloze uitdagingen & vragen in 2021. Muziek vrienden en...

  more

Comments are closed.