Samen realtime maken muziek vanaf verschillende locaties in perfecte synchronisatie / Online repeteren

In onze testen met zowel Jamkazam als Sonobus blijft het lastig om een low netwerk latency te krijgen. Je kunt dit testen op https://speed.cloudflare.com/ echter in beide applicaties blijft de latency veel hoger dan wat in de test van cloudflare wordt aangegeven, om bijv. snelle ritmische songs te spelen. In Sonobus haalde we de laagste latency en bleef stabieler.

JamKazam

Pas JamKazam ontdekt en deze applicatie werkt redelijk acceptabel waardoor je realtime kunt deelnemen aan online sessies, zelf een sessie starten of een privé sessie kunt starten. Meer zie https://jamkazam.com

SonoBus

Deze applicatie werkt wellicht iets stabieler. Alleen heeft het nog niet een erg grote community op dit moment, maar voor privé sessies met bijvoorbeeld je eigen band is dit een prima uitkomst. Plus werkt het ook op een iPad . Meer zie : https://sonobus.net

Ahola

Is nog niet uit, maar schijnt veel belovend te zijn. Gezien veel applicaties last hebben van latency en daar nog niet helemaal uit zijn om dit stabiel te krijgen, kan wellicht deze applicatie een sprong vooruit betekenen

Aloha is built on cutting edge technology with the simple aim to change the everyday lives of musicians. Playing music together from different locations in perfect sync is no longer the future, it is possible today.

Elk ontwikkeld een applicatie waarin repeteren met verschillende musici vanuit verschillende locaties mogelijk wordt. Waar men zich ook bevindt, is er een goede internet verbinding dan kun je realtime repeteren. De app zal er zijn voor verschillende apparaten en besturingssystemen (telefoon, pc, ipad etc..)

Aloha combines a compact interface and an app, and can run on smartphones, tablets and computers. It offers individual monitoring controls, effects and recording tools, along with video chat and the aforementioned streaming options.

Wellicht wordt de app begin 2021 gelanceerd. Meer informatie zie : https://alohabyelk.com/


Computer requirements (algemeen) om online samen muziek te kunnen maken

Belangrijke eis : GEEN WIFI verbinding, maar de pc dient direct verbonden te zijn met de router via een kabel.

Computer requirements : algemeen laptop (of pc met webcam), 64 bits windows 10 met ethernet aansluiting.

Mac OSX 

 • Mac OS X 10.8 or higher, 64-bit
 • Dual-core processor or higher
 • 75MB hard disk space for app
 • External audio interface recommended (but you can start with built-in mic and & headphone jack)
 • USB 2.0, USB 3.0, Thunderbolt, or Firewire (not USB 1.1) for external audio interfaces
 • Ethernet port for real-time online sessions (WiFi not recommended)
 • Broadband Internet service with 1Mbps uplink bandwidth for real-time online sessions

Windows

 • Windows 7, 8 or 10, 64-bit (32-bit not supported)
 • Dual core processor or higher
 • 75MB hard disk space for app
 • External audio interface recommended (but you can start with built-in mic and & headphone jack)
 • USB 2.0, USB 3.0, Thunderbolt, or Firewire (not USB 1.1) for external audio interfaces
 • Ethernet port for real-time online sessions (WiFi not recommended)
 • Broadband Internet service with 1Mbps uplink bandwidth for real-time online sessions

Comments are closed.

Translate »