MainStage on an iPad

Sinds de ipad een A10 Fusion chip heeft. Werkt het top om je iPad te gebruiken als hoofd module voor je optredens als toetsenman.

MainStage: What is MainStage?

MainStage is a music application designed for use in live performance. MainStage turns your computer into a powerful multi-instrument and effects processor that you can use on stage when you perform. Whether you sing or play a keyboard, guitar, or another instrument, you can use MainStage when you perform live.

Using an iPad, you can also play software instruments, and control other aspects of MainStage, using the Logic Remote app. If you play electric guitar, you can play through virtual amps and use effects such as overdrive, reverb, and compression.

Als je redelijk wat technisch inzicht hebt, dan kun je alle apps centraal aansturen met midiflow (https://www.midiflow.com/) . Je kunt met 1 presets meerdere apps instellen, splits maken, layers en nog veel meer.

Daarnaast wil je wellicht ook direct controle hebben over bepaalde facetten of zelf een preset lijst samenstellen. Ontwikkel je eigen controller met TouchOSC (https://hexler.net/products/touchosc)

De toekomst voor toetsenisten zal zeker niet meer bestaan om telkens een nieuwe synt te kopen. Wel een goede midi keyboard. Plus staat er tijdens de sessie al een keyboard gereed. Midikabel aan je ipad en je hele sounds setup staat klaar.

Comments are closed.